Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pedagogická praxe (KOS / MPEPR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOS / MPEPR - Pedagogická praxe, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Zimní semestr :Náslechy v teoretických hodinách.Náslechy při výuce v odborných učebnách.Náslechy při praktické výuce.Letní semestr:Příprava plánů na vyučovací jednotku - teoretická hodina, v odborné učebně, na klinickém pracovišti.Hodnocení plánů výuky.Zařazení interaktivních vyučovacích metod.Vlastní pedagogická činnost.Rozbor výuky.Reflexe a analýza náslechových hodin a vlastní výuky studenta.

Získané způsobilosti

Student/ka bude schopen/na: - navázat kontakt se studentem a získá ho k efektivní spolupráci;- pedagogickou diagnostikou zjistit počáteční znalosti, dovednosti a postoje studenta;- stanovit studijní cíle studenta, podporovat ho a vést k jejich realizaci;- využívat motivačních dovedností při pedagogickém procesu;- na základě předem daných kritérií hodnotit studenta;- používat motivující a povzbuzující hodnotící techniky;- vést studenta ke kritickému myšlení, kreativitě a sebereflexi;- prokázat komunikační dovednosti efektivně řešící problémové situace;- vést praktickou výuku studentů ošetřovatelství a demonstrovat ošetřovatelské intervence;- využívat teoretické znalosti k opodstatnění praktických dovedností;- zajistit klidné a bezpečné prostředí pro výuku;- vést studenta k odpovědnému přístupu k profesi a být mu vzorem;- partnerského vztahu se studenty i s týmem při ošetřovatelské praxi;- podílet se na závěrečném hodnocení studenta;- vést dokumentaci (portfólio);- spolupracovat se vzdělávací institucí.

Literatura

Harmonogram akademického roku / školní řád. Kurikulum vzdělávací instituce. Využívaná dokumentace dle typu školy. Zákonné normy školy.

Požadavky

Předložení rozvrhu hodin, vypracovaných příprav na výukovou hodinu, hodnocení školitele, osobní dokumentace, loog book a závěrečná zpráva.Docházka 100%.

Garant

Mgr. Lenka Kroupová

Vyučující

PhDr. Jana Horová