Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Metodika rodinné péče (KOS / MRP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOS / MRP - Metodika rodinné péče, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsahové zaměření cvičení:Rodina - úvodní hodinaHistorický vývoj rodinného soužitíVýběr partnera a předsňatkové obdobíPět jazyků láskySvatba - zvyky, tradice, mýty a rituályLáska v rodině - emoční konfrontaceJak uzdravit rodinuKulturní variabilita, multikulturní rodinaFaktory ovlivňující manželské soužitíRodina a nemoc

Získané způsobilosti

Studenti jsou schopni: - identifikovat základní funkce rodiny - popsat rodinný systém a jeho vliv na zdraví jedince - analyzovat nemoc v časové ose, rodinnými souvislostmi - vymezit matrimoniologii jako vědu - popsat vývoj rodiny a manželství. Rozpoznat a formulovat patologie, vyskytující se v rodinné výchově vyjádřit své postoje, nepodléhat předsudkům, respektovat sociokulturní odlišnosti.

Literatura

Matoušek,O. Rodina jako instituce a vztahová síť. Sociolog.naklad., Praha, 1993. Liedloffová, J. Koncept kontinua. Vymětal J. Lékařská psychologie. Praha, 2003. Drtilová,J., Koukolík, F. Odlišné dítě. Koukolík, J. Před úsvitem, po ránu. Možný,I. Rodina a společnost. Bradshaw, J. Rodinná tajemství. Trapková L., Chvála V. Rodinná terapie psychosomatických poruch. Praha, 2004. Aldortová, N. Vychováváme děti a rosteme s nimi.

Požadavky

Interaktivní spolupráce při výuce

Garant

Mgr. Lucie Kašová

Vyučující

Mgr. Lucie Kašová