Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Oš.péče v dětské neurologii, psychiatrii (KOS / NEPS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOS / NEPS - Oš.péče v dětské neurologii, psychiatrii, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:Nejčastější psychiatrická onemocnění v dětském věku.Neurózy v dětském věku.Psychosomatická onemocnění v dětském věku.Nejčastější záchvatovitá onemocnění v dětském věku.Neurotické záchvaty v dětském věku.Semináře:Využití relaxačních a psychoterapeutických technik v ošetřovatelské praxi .Ošetřovatelský proces u dětí s psychiatrickým onemocněním.Ošetřovatelský proces u dětí s neurózou.Ošetřovatelský proces u dětí se záchvatovitých onemocnění.Ošetřovatelský proces při poruchách neuropsychického vývoje - DMO.

Získané způsobilosti

Student:- zná úkoly v péči o duševní zdraví dětí a dospívajících, které vyplývají ze současné strategie Světové zdravotnické organizace, z programu péče o zdraví obyvatel České republiky;- má poznatky pro utváření terapeutického prostředí a využívání terapeutických prostředků při péči a vedení dětí a adolescentů s duševní poruchou nebo handicapem k dosažení optimálního stavu v aktivitách denního života;- zná systém organizace poskytování ošetřovatelské péče v rámci dětské a dorostové psychiatrie;- zná postupy při mimořádných událostech a použití restrikce, včetně souvisejících právních norem, hygienických předpisů a etických principů;- zná zvláštnosti projevů psychických poruch specifických pro dětský věk a dospívání a jejich známé příčiny;- zná zásady terapeutických postupů u jednotlivých psychických poruch, včetně významu rodinné terapie;- zná používané koncepční modely a systémy poskytování ošetřovatelské péče v dětské a dorostové psychiatrii;- zná zvláštnosti diagnostických a léčebných postupů a přípravy dětských pacientů;- zná hlavní, vedlejší a nežádoucí účinky léků používaných k léčení dětí a adolescentů s duševní poruchou.

Literatura

Leifer, Gloria. Úvod do porodnického a pediatrického ošetřovatelství. Vyd. 1. české. Praha : Grada, 2004. ISBN 80-247-0668-7.

Požadavky

Aktivní přístup ve výuceZápočtový test

Garant

MUDr. Jiří Liška, CSc.