Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Nemoc a sexualita (KOS / NESEX)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOS / NESEX - Nemoc a sexualita, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Sexualita jako jedna ze základních lidských potřebProblémy v sexuálním životě, sexuální deviace a dysfunkceSexuologické poradenstvíSexuálně přenosné chorobySexuální zneužíváníEdukační činnost v rámci podpory zdraví a prevence vzniku onemocněníSexualita handicapovaných.Sexualita nemocnýchEdukační činnost v rámci péče o sexuální potřeby klientů a etické zásady.

Získané způsobilosti

Studenti jsou schopni:znát základy sexuologie, zapamatovat si základní pojmy ze sexuologie, identifikovat souvislosti mezi sexualitou, partnerstvím a nemocí, volit správný postup při analýze sexuálního života klienta a vymezit problematiku sexuality nemocných a handicapovaných.

Literatura

Pastor, Zlatko. Sexualita ženy. Praha : Grada, 2007. ISBN 978-80-247-1989-4.Kratochvíl, Stanislav. Sexuální dysfunkce. 3., dopl. a aktualiz. vyd. Praha : Grada Publishing, 2008. ISBN 978-80-247-2476-8.Weiss, Petr. Sexuologie. Vyd. 1. Praha : Grada, 2010. ISBN 978-80-247-2492-8.Zvěřina, Jaroslav. Sexuologie (nejen) pro lékaře. Brno : CERM, 2003. ISBN 80-7204-264-5.

Požadavky

Terminologický test z oblasti sexuologie, sexuality nemocných a handicapovaných, splněno na 70%.Zpracování referátu s prezentací v semináři na vybrané a zkonzultované téma.

Garant

Mgr. Kateřina Ratislavová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Kateřina Ratislavová, Ph.D.Mgr. Lucie KašováMgr. Kateřina Ratislavová, Ph.D.