Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ošetřovatelská péče v neurologii (KOS / NEURO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOS / NEURO - Ošetřovatelská péče v neurologii, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Podpora zdraví a prevence vzniku neurologických onemocnění.Základní neurologické vyšetření, procedury a testy.Symptomatologie neurologického onemocnění.Záchvatovitá onemocnění.Bolesti hlavy.Poruchy vědomí.Degenerativní onemocnění nervového systému.Autoimunitní onemocnění.Cerebrovaskulární onemocnění.Nejčastější neurologické potíže v souvislosti s těhotenstvím, porodem a šestinedělím a možnosti jejich léčby a korekce potíží /epilepsie, migréna, roztroušená skleróza/.

Získané způsobilosti

Student po absolvování kurzu je schopen klinicky zhodnotit stav pacienta s ohledem na možné postižení nervového systému, aplikovat teoretické znalosti při péči o pacienty s neurologickým onemocněním a stanovit standardní plány ošetřovatelské péče o pacienty s neurologickým onemocněním, komplexní péče, péče o nemocné s poruchami vědomí, specifická péče u akutních neurologických stavů.

Literatura

Berlit, Peter. Memorix neurologie. 1. české vyd. Praha : Grada, 2007. ISBN 978-80-247-1915-3.Seidl, Zdeněk. Neurologie pro nelékařské zdravotnické obory. Praha : Grada, 2008. ISBN 978-80-247-2733-2.Tyrlíková J. Neurologie pro sestry. NCONZO Brno, 2003. Čech, Evžen. Porodnictví. 2., přeprac. a dopl. vyd. Praha : Grada, 2006. ISBN 80-247-1303-9.

Požadavky

zápočtový test na 80 %

Garant

MUDr. Josef Vavřík

Vyučující

Mgr. Martina ŠellingováMUDr. Josef Vavřík