Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ošetřovatelství v gynekol. a porodnictví (KOS / OGYP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOS / OGYP - Ošetřovatelství v gynekol. a porodnictví, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah přednášek:Koncepce oboru, primární péče zaměřená na reprodukční zdraví ženy, antikoncepceZánětlivá onemocnění ženských pohlavních orgánůNádorová onemocnění v gynekologiiEndometriózaSterilita, problematika IVFUrogynekologieDětská gynekologieTěhotenství, prenatální péčePorod, šestinedělíNepravidelné a patologické těhotenstvíNejčastější komplikace porodnickéNáhlé stavy v šestinedělíCvičení:Ošetřovatelská péče v gynekologické ambulanciOšetřovatelský proces u ženy se zánětlivým gynekologickým onemocněnímOšetřovatelský proces u ženy s nádorovým onemocněnímOšetřovatelský proces u ženy s gynekologickou operacíOšetřovatelský proces u ženy s urogynekolgickými problémyPrenatální péčeOšetřovatelský proces v průběhu poroduOšetřovatelský proces v průběhu šestinedělíKojení a technika kojení

Získané způsobilosti

Student po absolvování kurzu bude schopen posoudit závažnost náhlého stavu spojeného s gynekologickým onemocněním či s těhotenstvím, porodem či šestinedělím a bude připraven situaci adekvátně řešit.

Literatura

Roztočil, A. Vyšetřovací metody v porodnictví a gynekologii. Kobilková, Jitka. Základy gynekologie a porodnictví. 1. vyd. Praha : Galén, 2005. ISBN 80-7262-315-X.Hořejší, J. Dětská gynekologie. Avicenum, Praha , 1990. Citterbart, K. a kol. Gynekologie. Doenges, M.E., Moorhouse, M.F. Kapesní průvodce zdravotní sestry. Kozierová, B., Erbová, G. Olivierová, R. Ošetrovatelsto. Čech, E.- a kol. Porodnictví. Grada Publishing, Praha , 1999. Zwinger, A. Porodnictví. Kudela,M. Základy gynekologie a porodnictví. Univerzita Palackého v Olomouci , 2004. ISBN 80-244-0837-6.

Požadavky

Aktivní přístup, seminární práce.Závěrečná zkouška: písemný test 75%.

Garant

Doc. MUDr. Zdeněk Rokyta, CSc.

Vyučující

MUDr. Jana Landsmanová