Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ošetřovatelská péče o dítě (KOS / OPDIK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOS / OPDIK - Ošetřovatelská péče o dítě, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah přednášek:1.Růst a vývoj dítěte, organizace péče o dítě2.Výživa dítěte3.Neonatologie4.Choroby dýchacího ústrojí5.Poruchy imunity a alergická onemocnění6.Onemocnění trávicího ústrojí7.Kardiologie8.Endokrinologie9.Krevní choroby10.Onemocnění ledvinCvičení:1.Růst a vývoj dítěte2.Výživa dítěte v jednotlivých věkových obdobích3.Chorobné stavy jednotlivých systémů u dětí4.Ošetřovatelská péče o fyziologického, rizikového a patologického novorozence5.Ošetřovatelská .péče o dítě do tří let věku6.Ošetřovatelská péče o děti v kritickém stavu, o dětské chirurgické pacienty7.Potřeby dětí všech věkových kategorií8.Spolupráce a edukace rodičů a dítěte/dle jeho věku9.Eliminace zátěžových situací u dětského pacienta a jeho rodičů, i mezi zdravotnickýmpersonálem na speciálních dětských ošetřovatelských jednotkách

Získané způsobilosti

Student po absolvování kurzu porozumí základům ošetřovatelské péče o dítě v každé věkové kategorii.

Literatura

Kohoutová, E. a kol. Kritické stavy u dětí a ošetřovatelská péče. Stožický, F., Pizingerová, K. Nemoci dětského věku. Tučková, J. a kol. Ošetřovatelské postupy v péči o kriticky nemocné děti. V.Volf, H. Volfová. Pediatrie. Informatorium, 2000. Klíma, J. Pajerek, J. Pediatrie. Doenges, M.E., Moorhouse, M.F. Kapesní průvpodce zdravotní sestry. Kozierová, B., Erbová, G., Oliveriová, R. Ošetrovateĺstvo 1. Kozierová, B., Erbová, G., Oliveriová, R. Ošetrovateĺstvo 2. Musilová, M. Vybrané kapitoly ošetrovatelstva.

Požadavky

K zápočtu docházka na 90%.Zápočtový test: splnění 80%.Zkouška formou testu na 70%.1 - 90%, 2 - 80%, 3 - 70%

Garant

MUDr. Daniela Pousková

Vyučující

MUDr. Daniela PouskováMgr. Romana SedláčkováBc. Václava NovákováMgr. Romana Sedláčková