Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ošetřovatelství v domácí péči (KOS / OPDS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOS / OPDS - Ošetřovatelství v domácí péči, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Sesterská péče v domácím prostředí, domácí péče, charakteristika práce, vývoj domácí péče v České republice.Poskytovatelé komplexní domácí péče, financování domácí péče, odborná a laická domácí péče.Management v domácí péči:CASE managementhorizontální managementmanagement péče a aktivitmanagement péče a pomocisebereflexe a seberegulace manažeraKomplexní domácí péče.Teorie zdrojů lidského zdraví dle Hornunga.Pracovní nástroje pro dokumentaci informací, autobiografické zdroje klienta a analýza dat v komplexní domácí péči, závěrečné zpracování dokumentace.Agentury domácí péče, právo a legislativa agentur domácí péče.Edukační činnost v domácí péči.

Získané způsobilosti

Student bude schopen:- vymezit základní aspekty managementu domácí péči- definovat základní právní normy domácí péče- demonstrovat edukaci klientů a příbuzných nemocného- aplikovat ošetřovatelský proces v domácí péči- specifikovat potřeby nemocných i příbuzných při doprovázení a truchlení- samostatnosti v rozhodování

Literatura

Micsoniová, Blanka a kol. Integrovaná domácí sociálně zdravotní péče: studie zpracovaná v rámci projektu Vybrané sociálně ekonomické otázky poskytování sociálních a zdravotních služeb. Výzkumný ústav práce a sociálních věcí, 2003. ISBN 8023909592.Misconiová, Blanka a kol. Podmínky poskytování ošetřovatelské péče v rezidenčních zařízeních vč. návrhu propojení systémů zdravotní a sociální péče. Výzkumný ústav práce a sociálních věcí, 2004. ISBN 802393094X.

Požadavky

K zápočtu docházka na 80 %.Prezentace seminární práce.Test na 80 %.

Garant

Mgr. Bohumila Hajšmanová

Vyučující

Mgr. Bohumila HajšmanováMgr. Bohumila Hajšmanová