Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ošetřovatelská péče o dítě (KOS / OPEDS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOS / OPEDS - Ošetřovatelská péče o dítě, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Osnova přednášek:Růst a vývoj dítěte, organizace péče o dítěVýživa dítěteNeonatologieChoroby dýchacího ústrojíPoruchy imunity a alergická onemocněníOnemocnění trávicího ústrojíKardiologieEndokrinologieKrevní chorobyOnemocnění ledvinOsnova cvičení:Růst a vývoj dítěteVýživa dítěte v jednotlivých věkových obdobíchChorobné stavy jednotlivých systémů u dětíOšetřovatelská péče o fyziologického, rizikového a patologického novorozenceOšetřovatelská péče o dítě do tří let věkuOšetřovatelská péče o děti v kritickém stavu, o dětské chirurgické pacientyPotřeby dětí všech věkových kategoriíSpolupráce a edukace rodičů a dítěte/dle jeho věkuEliminace zátěžových situací u dětského pacienta a jeho rodičů, i mezi zdravotnickým personálem na speciálních dětských ošetřovatelských jednotkách

Získané způsobilosti

Student po absolvování kurzu porozumí základům ošetřovatelské péče o dítě v každé věkové kategorii.

Literatura

Doenges, Marilynn E.; Moorhouse, Mary Frances. Kapesní průvodce zdravotní sestry. 2., přeprac. a rozš. vyd. Praha : Grada, 2001. ISBN 80-247-0242-8.Kohoutová, E. a kol. Kritické stavy u dětí a ošetřovatelská péče. Stožický, F., Pizingerová, K. Nemoci dětského věku. Tučková, J. a kol. Ošetřovatelské postupy v péči o kriticky nemocné děti. KLÍMA, J., PAJEREK, J. Pediatrie. V.Volf, H. Volfová. Pediatrie. Informatorium, 2000.

Požadavky

Získání zápočtu: 80% účastZápočtový test: splnění 80%.Zkouška formou testu na 80%.1 - 95%, 2 - 90%, 3 - 80%

Garant

MUDr. Robert Nekl

Vyučující

MUDr. Robert NeklMgr. Romana Sedláčková