Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborná praxe a klinické semináře 3 (KOS / OPKS3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOS / OPKS3 - Odborná praxe a klinické semináře 3, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Porodní sál- organizace a systém práce na porodním sále, vybavení porodního sálu- příjem rodičky, speciální vyšetření, monitorování cardiotocogramu, příprava k porodu, péče o rodičku v I. době porodní, technika vedení II. a III.doby porodní, psychologický přístup k rodičce- ošetření a péče o novorozence, ošetření po porodu,- péče o ženu ve IV. době porodní a překlad na oddělení šestinedělí- práce s dokumentacíNovorozenecké oddělení- ošetřovatelský proces u fyziologického a rizikového novorozence- ošetřovatelský proces u kojící matky- příjem novorozence na novorozenecké oddělení- základní vyšetření fyziologického novorozence

Získané způsobilosti

Studenti jsou schopni: Analyzovat samostatně potřeby těhotné, rodičky, novorozence. Vyhledat hlavní ošetřovatelské problémy, stanovit diagnózy a sestavit ošetřovatelský plán . Aplikovat teoretické poznatky v praxi. Volit správný postup vedení I., II.,II. a IV.doby porodní. Edukovat klientku o nefarmakologických metodách tlumení bolesti. Edukovat klientku o správném životním stylu vzhledem k jejímu zdravotnímu a celkovému stavu. Prakticky realizovat vyšetření těhotné, rodičky a novorozence. Vyhledat rizikové faktory, patologické stavy. Působit v oblasti prevence.

Literatura

Doenges, Moorhouse. Kapesní průvodce setry. Praha, 2001. Kozierová, Erbová, Olivieriová. Ošetrovatelstvo 1,2. Martin, 1995.

Požadavky

Účast 100%Zápisy do deníku odborné praxe: odvedené porody, první ošetření novorozence, Prezentace: zpracování kazuistiky, samostatná práce nebo skupinová prezentace

Garant

Mgr. Lucie Kašová

Vyučující

Mgr. Eva Hendrych LorenzováMgr. Kristina JanouškováMgr. Lucie KašováMgr. Kateřina Ratislavová, Ph.D.