Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ošetřovatelské postupy 2 (KOS / OPO2K)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOS / OPO2K - Ošetřovatelské postupy 2, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsahové zaměření praktických cvičení:Výživa (enterální, parenterální), dietní systém, ošetřovatelská péče o nazogastrickou sondu a její zavádění u dospělého, dítěte a pacienta v bezvědomí, Perkutánní endoskopická gastrostomie.Odběr biologického materiálu.Podávání léků per os, injekčně, subkutánně, intramuskulárně, podávání léků intravenózně, ošetřovatelská péče.o periferní žilní katétr, centrální žilní katétr, arteriální katétr, zásady aplikace opiátů.Aplikace infuzní terapie, aplikace transfuzních derivátů.Předoperační, intraoperační a pooperační péče, příjem a propuštění pacienta z operačního sálu.

Získané způsobilosti

Student získá manuální zručnost při provádění ošetřovatelských výkonů v oblasti závislých činností sestry.Student si bude vědom možných rizik prováděných praktických výkonů a bude schopen je adekvátně řešit.

Literatura

Mikešová Z. a kol. Kapitoly z ošetřovatelské péče I, II. Praha Grada, 2006. Richards, Ann; Edwards, Sharon. Repetitorium pro zdravotní sestry. Vyd. 1. české. Praha : Grada, 2004. ISBN 80-247-0932-5.Zadák, Zdeněk. Výživa v intenzivní péči. 2., rozš. a aktualiz. vyd. Praha : Grada, 2008. ISBN 978-80-247-2844-5.

Požadavky

Docházka 80 %, aktivita při hodinách.Zkouška - ověření získaných znalostí testem 1 - 90%, 2 - 80%, 3 - 70%.

Garant

Mgr. Jaroslava Nováková

Vyučující

Mgr. Jana Holoubková, DiS.