Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborná praxe 5 (KOS / OPS5)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOS / OPS5 - Odborná praxe 5, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Praxe je orientována na ošetřovatelský proces na odborných zdravotnických pracovištích. Skládá se ze tří částí:- samostatné provádění ošetřovatelského procesu u nemocných na interním oddělení nebo na onkologii,- samostatné provádění ošetřovatelského procesu u nemocných na chirurgickém oddělení,- samostatné provádění ošetřovatelského procesu u nemocných na pediatrii.

Získané způsobilosti

Student bude schopen:analýzy potřeb nemocných na standartních odděleních i jednotkách intenzívní péčeprokázat základní a specializovanou ošetřovatelskou péči prostřednictvím ošetřovatelského procesu v souladu s lékařskou diagnózoupřipravit nemocné, případně asistovat při diagnostických a léčebných výkonechedukovat nemocného v klinické praxi

Literatura

Jana Marečková. Ošetřovatelské diagnózy v NANDA doménách. Praha, 2006. ISBN 80-247-1399-3.Trachtová, E. a kol. Potřeby nemocného v ošetřovatelském procesu. Brno: NCO NZO, 2006. Mikešová Z. a kol. Kapitoly z ošetřovatelské péče I, II. Praha Grada, 2006. Kozierová, B., Erbová, G., Oliveriová, R. Ošetrovateĺstvo 1. Kozierová, B., Erbová, G., Oliveriová, R. Ošetrovateĺstvo 2. Richards, A., Edwards, S. Repetitorium pro zdravotní sestry.

Požadavky

100 % docházka.Záznam do deníku odborné praxe.

Garant

Mgr. Jaroslava Nováková

Vyučující

PhDr. Petra BejvančickáMgr. Soňa LoudováMgr. Jaroslava NovákováMgr. Zuzana Šafránková