Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborná praxe (KOS / OPS6K)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOS / OPS6K - Odborná praxe, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Odborná praxe bude realizována především na interních, chirurgických, psychiatrických odděleních, na odděleních vybraných oborů a v komunitní péči.Činnosti studentů se zaměřují na základní, speciální i intenzivní péči o nemocné prostřednictvím ošetřovatelského procesu na interních a chirurgických pracovištích.Seznámí se s ošetřovatelským procesem o nemocné ve vybraných oborech a v komunitní péči.

Získané způsobilosti

Studenti budou využívat teoretické znalosti v praxi. Budou schopni uplatňovat a obhájit jednotlivé kroky ošetřovatelského procesu u konkrétních pacientů na jmenovaných odděleních. Zvládnou orientaci ve zdravotnické dokumentaci.

Literatura

Nejedlá M. Fyzikální vyšetření pro sestry. Mikešová Z. a kol. Kapitoly z ošetřovatelské péče I., II. Richards A., Edvards S. Repetitorium pro zdravotní sestry.

Požadavky

100 % docházkaVypracování dvou ošetřovatelských plánů u konkrétních pacientů. Závěrečná praktická zkouška

Garant

Mgr. Jaroslava Nováková

Vyučující

PhDr. Petra BejvančickáMgr. Jaroslava NovákováMgr. Zuzana Šafránková