Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Oš. péče. o nem. s chor. poh.ap. (KOS / ORTS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOS / ORTS - Oš. péče. o nem. s chor. poh.ap., Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Ošetřovatelský proces u nemocného se zánětlivým a nezánětlivým revmatickým onemocněním. Dna, revmatoidní artritida, M. Bechtěrev, psoriatická artritida, osteoartróza, totální endoprotéza. Benigní a maligní nádory.Ošetřovatelský proces u nemocného s akutním, infekcím vyvolaným kloubním onemocněním. Bakteriální a virová artritida, revmatická horečka, Lymská artritida.Ošetřovatelský proces u nemocného s degenerativním onemocněním. Osteoartróza, spondylartróza, polyartróza prstů rukou, periartritida ramene.Ošetřovatelský proces u nemocného s úrazy dlouhých kostí a kloubů a vazů. Péče o nemocného se sádrovým obvazem, s extenzí, po amputaci a s protézou. Totální náhrady kloubů.Ošetřovatelský proces u nemocného s převážným postižením cév a kůže. Smíšená choroba pojiva, revmatická polymyalgie, Bürgerova choroba.Ošetřovatelský proces u nemocného s vrozenými vadami a deformitami na horní končetině, ortopedické vady hrudníku, páteře. Vrozené vykloubení kyčlí, pes equinovarus, myelokéla.Ošetřovatelský proces u nemocného v předoperačním a v pooperačním období, zásady ošetřovatelské péče při konzervativní léčbě, speciální předoperační příprava, poloha pacienta při operaci, anestezie. Operační výkony, rizika a komplikace v průběhu a po operaci.

Získané způsobilosti

Student získá znalosti v oblasti prevence, diagnostiky a léčby u pacientů s onemocněním pohybového aparátu, bude schopen provést fyzikální vyšetření u pacientů s onemocněním pohybového aparátu , posoudit stav pacientů a sestavit plán ošetřovatelské péče respektující zvláštnosti přístupu k pacientům s onemocněním pohybového aparátu, bude umět realizovat a hodnotit ošetřovatelskou péči u pacientů s onemocněním pohybového aparátu, dokáže edukovat pacienty a jejich rodinné příslušníky.

Literatura

Mikešová Z. a kol. Kapitoly z ošetřovatelské péče I, II. Praha Grada, 2006. Valenta, Jiří. Chirurgie pro bakalářské studium ošetřovatelství. 1. vyd. Praha : Karolinum, 2003. ISBN 80-246-0644-5.Müller, I. Ortopedie pro zdravotní sestry.

Požadavky

Prezentace. 80 % účast.Zkouška formou testu na 65 %. 1 - 90 %, 2 - 80 %, 3 - 65 %.

Garant

MUDr. Petr Zeman

Vyučující

MUDr. Petr ZemanMgr. Petra Bejvančická