Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Oš.péče o nemocné s gyn. chorobami (KOS / OSEGY)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOS / OSEGY - Oš.péče o nemocné s gyn. chorobami, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah přednášek:1.) anatomie zevních a vnitřních ženských pohlavních orgánů, menstruační cyklus2.) nádory a záněty ženských pohlavních orgánů3.) fyziologické těhotenství a porod4.) rizikové a patologické těhotenství5.) porodnické operace

Získané způsobilosti

Studentka po absolvování kurzu porozumí základním koncepcím ošetřovatelství v gynekologii a porodnictví. Bude mít základní znalosti v oboru. Měla by rozpoznat závažné gynekologické a porodnické stavy.

Literatura

Citterbart, K. a kol. Gynekologie. prof. Macků. Gynekologie a porodnictví. Doenges, M.E., Moorhouse, M.F. Kapesní průvodce zdravotní sestry. Kozierová, B., Erbová, G. Olivierová, R. Ošetrovatelsto. Zwinger, A. Porodnictví. Macků, F., Macků, J. Průvodce těhotenstvím a porodem. Roztočil, A. Vybrané kapitoly z gynekologie a porodnictví, část II. gynekologie. , IDVPZ, Brno, 1994.

Požadavky

K zápočtu docházka na 80%.Vypracování ošetřovatelského plánu.Ústní zkouška.

Garant

MUDr. Pavel Vlasák

Vyučující

MUDr. Pavel VlasákPhDr. Jana Horová