Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Oš. péče o nem. s chor. dých. cest (KOS / PLFK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOS / PLFK - Oš. péče o nem. s chor. dých. cest, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Osnova přednášek:respirační infekce včetně tuberkulózy, astma, chronická obstrukční plicní nemoc, fibrotizující onemocnění, nádory plic,onemocnění pleurystavy s respirační insuficiencí, s plicní hypertenzí; plicní projevy při mimoplicních onemocněníchošetřovatelský proces u nemocných s chorobami dýchacího ústrojí (inhalační léčba, léčba kyslíkem)základy hrudní chirurgie, operační tým, rizika a komplikace výkonů, transplantace plic, péče o hrudní drenážneodkladné stavy v pneumologii, poruchy dýchání ve spánku, syndrom spánkové apnoeOsnova cvičení:Studenti ve dvojicích orientačně vyšetří konkrétního pacienta a vypracují plán ošetřovatelské péče.

Získané způsobilosti

Studenti po absolvování předmětu získají teoretické znalosti ale i praktické zkušenosti a dovednosti, které dokáží individuálně aplikovat.

Literatura

Sklenář V., Hlobil Z., Pálková I. Aktuální otázky pneumologie a ftizeologie a péče o nemocné na odděleních TRN. IDVPZ Brno, 1996. ozierová, B., Erbová, G., Oliveriová, R. Ošetrovateĺstvo 1. Martin: Osveta, 1995. ISBN 80-217-0528-0.Pešek M., Černíková G., Teřl M., Vyskočilová J., Pátá M. Vybrané kapitoly z pneumologie pro bakalářské studium. Karolinum. Praha , 2001.

Požadavky

docházka 80 %, aktivita v hodinách, ošetřovatelský plánzkouška - test min. na 70 %. 1 - 90 %, 2 - 80 %, 3 - 70 %.

Garant

MUDr. Jitka Smolová

Vyučující

MUDr. Jitka SmolováMgr. Jaroslava NovákováMUDr. Jitka Smolová