Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Přirozené metody v porodní asistenci (KOS / PMPA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOS / PMPA - Přirozené metody v porodní asistenci, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Filosofie přirozeného porodu. Spiritualita porodu.Významné osobnosti přirozeného porodnictví.Vliv podmínek porodu na fyziologické porodní procesy.Polohy rodičky při porodu a jejich vliv na průběh porodu.Účinky vody v porodnictví. Hydroterapie. Porod do vody.Rituály v souvislosti s porodem. Lotosový porod.Bolest ženy jako zdroj osobní síly.Aromaterapie v těhotenství, při porodu a v šestinedělí.Muzikoterapie v těhotenství, při porodu a v šestinedělí.Homeopatie v těhotenství, při porodu a v šestinedělí.Fytoterapie v těhotenství, při porodu a v šestinedělí.Relaxační a dechové techniky v porodní asistenci.Masáže a taktilní techniky v porodní asistenci.Práce s osobami, které doprovázejí rodičku při porodu.Kde porodit své dítě? Porod v domácím prostředí, v porodním domě a v porodnici.

Získané způsobilosti

student vyjmenuje významné osobnosti porodnictví, student popíše principy filozofie přirozeného porodnictví,student objasní využití správných poloh při porodu,student se bude orientovat v základech aromaterapie, muzikoterapie, fytoterapie a homeopatie,student aplikuje relaxační metody v těhotenství a při porodu do praxe

Literatura

Zrubecká, Adéla; Ašenbrenerová, Ivana. Aromaterapie v životě ženy. 1. vyd. Praha : Mladá fronta, 2008. ISBN 978-80-204-1938-5.Staňková-Kröhnová, Magdaléna. Bylinky pro děti a maminky : praktické použití léčivých rostlin pro rodiny s dětmi od jara do zimy. 1. vyd. Praha : Grada, 2009. ISBN 978-80-247-2312-9.Leboyer F. porod bez násilí. Praha, Stratos, 1995. Štromerová, Zuzana. Porodní asistentkou krok za krokem : praktický rádce pro porodní asistentky (a zvídavé rodiče). Vyd. 1. Praha : Argo, 2010. ISBN 978-80-257-0324-3.Goer, Henci. Průvodce přemýšlivé ženy na cestě k lepšímu porodu. 1. vyd. Praha : One Woman Press, 2002. ISBN 80-86356-13-2.Odent, Michel. Water and sexuality. London : Arkana, 1990. Stadelmann I. Zdravé těhotenství a přirozený porod. Odent, M. Znovuzrozený porod. Argo, Praha , 1995. ISBN 80-85794-05-2.

Požadavky

80% účast, aktivita v hodinách, zápočtový test na 80 %

Garant

Mgr. Eva Hendrych Lorenzová

Vyučující

Mgr. Eva Hendrych LorenzováMgr. Eva Hendrych Lorenzová