Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Příprava těhotné k porodu (KOS / PTP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOS / PTP - Příprava těhotné k porodu, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah přednášek:1. Relaxační techniky - nácvik.2. Masážní techniky - nácvik.3. Sebepoznávací techniky - nácvik.4. Cvičení k posílení sebedůvěry.5. Taktilní techniky.6. Dechové techniky.7. Úlevové metody - zvládání I. a II. doby porodní.8. Bonding - prenatální komunikace.9. Metody nefarmakologického tišení bolesti.10.Technika kojení, příprava na kojení.

Získané způsobilosti

Studenti/ky jsou schopni: sestavit předporodní kurs pro těhotnou a partnera projít sebezkušenostním nácvikem znají historii předporodní přípravy a hlavní metody analyzovat obsah jednotlivých lekcí kurzu přizpůsobit kurs různým potřebám klientů rozpoznat potřebu nadstavbové péče sestavit cvičební plán sestavit relaxační cvičení sestavit cvičení pro podporu párové komunikace a komunikace s plodem

Literatura

Ratislavová. Aplikovaná psychologie porodnictví. Praha, 2008. Makedonová. Gravidjoga. Bratislava, 1991. Adamová,J. Gynegymnastika. Mikulandová M. Těhotenství, porod a šestinedělí. Blumenfeld,L. Velká kniha relaxace.

Požadavky

Aktivní přístupProjekt: skupinová prezentaceSebereflexe80% docházky

Garant

Mgr. Eva Hendrych Lorenzová

Vyučující

Mgr. Eva Hendrych Lorenzová