Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výzkum v oše. a porodní asistenci 1 (KOS / VYZK1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOS / VYZK1 - Výzkum v oše. a porodní asistenci 1, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Osnova přednášek:Ošetřovatelství a úloha výzkumu ve zdravotnictví.Výzkum základní (badatelský), klinický (ošetřovatelský),Výzkum organizace a řízení ve zdravotnictví, výzkum zdravotnické techniky.Priority výzkumu pro 21. století.Výzkumný proces, charakteristika výzkumu, průzkumu.Podíl porodní asistentky na výzkumné činnosti.Metody používané ve výzkumné činnosti.Osnova cvičení:Vymezování výzkumných problémů - příkladyFormulace hypotéz - příkladyFormulace cílů - příkladyNavržení výzkumného plánu - příkladyNavržení výzkumné metody - příklady

Získané způsobilosti

Umět identifikovat výzkumný problém. Umět formulovat hypotézy a cíle. Osvojit si metody ošetřovatelského výzkumu. Ovládat práci se statistickými údaji. Osvojit si realizaci výzkumného procesu a výzkumné zprávy. Umět aplikovat výsledky ošetřovatelského výzkumu do klinické praxe.

Literatura

Bártlová, Sylva; Sadílek, Petr; Tóthová, Valérie. Výzkum a ošetřovatelství. Vyd. 2., přeprac. a dopl. Brno : Národní centrum ošetřovatelství a nelékařských zdravotnických oborů, 2008. ISBN 978-80-7013-467-2.Kutnohorská, Jana. Výzkum v ošetřovatelství. 1. vyd. Praha : Grada, 2009. ISBN 978-80-247-2713-4.

Požadavky

Aktivní přístup80% účastZápočtový test: splnění 75%

Garant

PhDr. Mgr. Jiří Frei, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Kristina JanouškováMgr. Kristina JanouškováPhDr. Kristina JanouškováMgr. Kristina Janoušková