Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Anatomie 2 (KTB / ANAK2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTB / ANAK2 - Anatomie 2, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. Nervová soustava obecně. Přehled nervových drah.2. Mícha hřbetní. Míšní nervy. Autonomní nervový systém.3. Pleteně předních větví míšních nervů.4. Mozek ? členění. Mozkové komory a cirkulace mozkomíšního moku.5. Obaly CNS a prostory mezi plenami. Cévní zásobení CNS.6. Hlavové nervy.7. Zrakové a sluchověrovnovážné ústrojí.8. Ústrojí chuťové a čichové. Kůže.Studijní opory:Pro studenty kombinovaného studia je připraven pomocný text (viz přílohy), kde lze kromě základní charakterizacepředmětu a požadavků na studenty nalézt odkazy na materiály určené studentům prezenčního studia rozdělené doosmi kapitol odpovídajících jednotlivým přednáškám z programu studia kombinovaného. V přehledné formě budouuvedeny též základní pojmy z dané oblasti a přehled typů otázek, které musí student ovládat pro úspěšné absolvovánízápočtového testu a ústního zkoušení.

Získané způsobilosti

Absolvent bude ovládat anatomickou nomenklaturu, bude schopen identifikovat jednotlivé části (struktury) orgánových systémů, porozumí topografickému členění lidského organismu a dokáže identifikovat struktury na RTG snímcích.

Literatura

Fiala P., Valenta J., Eberlová L. Anatomie pro bakalářské studium ošetřovatelství. 1.vyd. Praha, Karolinum, 2004. ISBN 80- 246-0804-9.Dauber W. Feneisův obrazový slovník anatomie. 3. vyd. Praha, Grada, 2007. ISBN 978- 80-247-1456-.

Požadavky

Splnění zápočtového písemného testu a ústní zkoušky

Garant

MUDr. Otto Kott, CSc.

Vyučující

MUDr. Lada Pavlíková