Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Elektronová mikroskopie (KTB / EM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTB / EM - Elektronová mikroskopie, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1.Úvod do předmětu. Fyzikální principy, fyzikální vlastnosti urychlených elektronů, rozližení, zoom.2.Transmisní elektronový mikroskop, čočky elektromagnetické, vady konstrukce přístroje.3.Příprava vzorku pro TEM fyzikální metodou - kryotechnika, mikrovlny.4.Příprava vzorku pro TEM chemickou metodou - fixace, dehydratace, zalévání.5.Ultratenké řezy - charakteristika. Ultramikrotom - nože. Kontrastování. Podložní folie.6.Elektronová mikroskopie skenovaní - konstrukce přístroje.7.Příprava vzorku pro SEM. Sušení. Pokovování.8.Elektronmikroskopická cytologie.9.Artefakty zaviněné přípravou, přístrojem, fotoprocesem.10.Digitální a fotografický záznam.11.Zápočtový test.

Získané způsobilosti

Absolvent získá znalosti z přípravy polotenkých řezů, úpravy sítěk a jejich protažení formovanou membránou, metodiku přípravy vlastního vzorku pro SEM, práci s TEM a SEM.

Literatura

http://www.paru.cas.cz/lem/book. Nebesářová, J. Multimediální učební text. Elektronová mikroskopie pro biology. 2001. Dykstra, M., J., Le Reuss. Biological Elektron Microscopy - Tudory, Techniques and Troubleshooting. 2nd Edition, Kluwer Academic Plenum Publisher 2003. ISBN 0-306-47749-1.

Požadavky

Aktivní účast na výuce, zápočtový test.

Garant

MUDr. et Mgr. Petra Elizabeth Teslíková