Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Farmakologie a toxikologie 1 (KTB / FTOX1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTB / FTOX1 - Farmakologie a toxikologie 1, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Osnova přednášek:Pojem farmakologie, lékopis, léčivo, názvy farmakFarmakokinetika - absorpce, transport, distribuce, metabolické přeměny, vylučování farmakFarmakodynamika - mechanismus účinku farmak, vzájemné interakce léčivZáklady klinické farmakologie a farmakoterapieCesty podávání léčivJednotlivé farmakoterapeutické skupiny s důrazem na neodkladnou péči

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu si student osvojí zásady bezpečného podávání léků nemocným a jejich dávkování dospělým a dětem. Naučí se základní lékové formy, skupiny léků a jejich označení právě tak jako příznaky vedlejších účinků léků. Získá znalosti ze speciální farmakologie zaměřené na neodkladnou péči a bude se orientovat v toxikologické problematice.

Literatura

Lüllman, H. a kol. Barevný atlas farmakologie. Praha, Grada, 2007. Hynie, S. a kol. Farmakologie v kostce. Praha, Triton, 2001. Perlík, F. Klinická farmakologie v praxi. Praha, Triton, 1999. Hynie, S. a kol. Základy farmakologie. Praha, Triton, 1999.

Požadavky

80% účast na přednáškách 2 písemné testyzávěrečná zkouška formou písemného testu

Garant

MUDr. Lada Pavlíková

Vyučující

MUDr. Lada Pavlíková