Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Imunoanalýza I. (KTB / IZA1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTB / IZA1 - Imunoanalýza I., Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1.Obecné princip imunoanalýzy.2.Základní substance, separační techniky.3.Typy imunoanalytických meto výhody nevýhodyy jednotlivých typů analýz.4.Specifické preanalytické problémy v imunoanalýze.5.Základní typy přístrojů pro imunoanalýzu. Pipetovací ruční metody poloatomaty , automatické přístroje.6.Multiplexová analýza.7.Parametry kvality imunoanalýzy. Interní a externí kontrola kvality. důkazy vybraných iontů.8.Hlavní zásady interpretace výsledků.9.Přehled klinické aplikace imunoanalytických metod.10.-11. Výužití a specifika aplikace v endokrinologi.Cvičení:1.-5. Radioimunoanalýza.6.-8. Chemiluminiscence.9.-11. Hodnocení interní a externí kontroly kvality.

Získané způsobilosti

Absolvent získá základní laboratorní návyky v oblasti imunoanalýzy , seznámí se s vysoce specifickými a vysoce citlivými ( nmol - pmol) postupy v analýze biologického materiálu. Seznámí se prakticky s vybranými laboratorními přístroji a naučí se hodnotit parametry kvality vyšetření a principy jejich dlouhodobého sledování.

Literatura

Karlíková, Topolčan a kolektiv. Imunoanalýza a její využití v praxi Karolinum Praha v tisku. Kaušitz. Imunoanalýza v onkologii Smer Bratislava 1990. Štern P., Kocna P. Obecná a klinická biochemie pro bakalářské obory studia,Karolinum, Praha 2004.

Požadavky

Aktivní účast ve výuce, zápočtový test.

Garant

Prof. MUDr. Ondřej Topolčan, CSc.