Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborná praxe v klinické laboratoři 3 (KTB / OP3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTB / OP3 - Odborná praxe v klinické laboratoři 3, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

HEMATOLOGIE ( 4 týdny )1.Interní a externí kontrola kvality v hematologické laboratoři.2.Příjem materiálu, organizace provozu, SOP, evidence a expedice výsledků.3.Odběr kapilární krvem zhotovení nátěru periferní krve.4.Stanovení hodnot krevního obrazu.5.Diferenciální rozpočet, morfologie barvených krvinek v normě a patologii.6.Základní cytochemická vyšetření.7.Protrombinový test.8.APTT.9.Srážlivost.10.Krvácivost.11.Vyšetření fibrinogenu a produktů fibrinu.12.Rozpočet barvených roztěrů ze sternální punkce.13.Zhodnocení praxe.

Získané způsobilosti

Absolvent bude schopen samostatně provádět základní hematologická vyšetření - stanovení krevního obrazu, zhotovení nátěru periferní krve, diferenciální rozpočet, morfologii leukocytů, barvení a počítání retikulocytů, základní a speciální koagulační vyšetření.

Literatura

Sakalová, A. a kol. Hematológia a transfuziológia. Hrubiško, M. a kol. Hematologie a krevní transfuze II - Krevní transfuze. Věstník MZ 2003, částka 8 Řešení problematiky infekce HIV/AIDS. Vyhláška 143/2008 o stanovení bližších požadavků pro zajištění jakosti a bezpečnosti lidské krve a jejích složek (vyhláška o lidské krvi). Zákon 378/2007 Sb. - Zákon o léčivech.

Požadavky

Aktivní účast.

Garant

MUDr. Lada Pavlíková