Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Toxikologie I. (KTB / TOX1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTB / TOX1 - Toxikologie I., Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1.-2. Úvod do toxikologie - historie. Klasifikace jedů, vstup do organismu.3.-4. Transformace v organismu.5.-6. Látky extraktivní - vzorek a jeho příprava.7.-8. Toxikologická analýza.9. Intoxikace I. - medikamenty, kyanidy.10. Intoxikace II. - CO, těžké kovy.11. Intoxikace III. - pesticidy, houby, rostliny.Cvičení ( blokové po 2 hodinách týdně )1.-2. Zásady bezpečnosti v toxikologické laboratoři, přístroje a pomůcky.3.-8. Biologický materiál - druhy, množství, způsob uchování, doba zpracování.9.-11. Těkavé látky, deproteinace, extrakce, hydrolýza.

Získané způsobilosti

Absolvent bude schopen se orientovat v izolaci, identifikaci léků a drog z odebraného biologického materiálu ( vlasy, pot, moč, krev, smolka ).

Literatura

Balíková, M. Forenzní a klinická toxikologie. Galén, Praha 2004. Lincová, D., Farghali, H. Základní a aplikovaná farmakologie. Galén, Praha 2006. Katzung, B., G. Basic and Clinical Pharmacology. Lange medical books. McGrawn-Hill, 2007.

Požadavky

Aktivní účast ve výuce, zápočtový test.

Garant

MUDr. Lada Pavlíková

Vyučující

Prof. MUDr. Jaroslav Racek, DrSc.Ing. Ladislav TrefilProf. MUDr. Jaroslav Racek, DrSc.Ing. Ladislav Trefil