Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané kapitoly aplikované fyziky 1 (KTB / VKFY1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTB / VKFY1 - Vybrané kapitoly aplikované fyziky 1, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Biofyzika buňky2. Biofyzika tkání a orgánů3. Biofyzika smyslového vnímání4. Biofyzika elektrických projevů a účinků v živém organismu, jejich měření5. Bioelektrické metody (EKG, EEG, EMG, kardiostimulace)6. Radioaktivita a ionizující záření7. Fyzikální základy využití rentgenového záření8. Současné zobrazovací a záznamové metody v lékařství9. Základy ekologické biofyzikyCvičení:Hmotný bod v klidu a pohybu. Energie. Hybnost.Vlnové pole. Energie. Hybnost.Pojem relativity. Galileova relativita,Einsteinova relativita.Kapaliny. Tekutiny. Plyny. Plazmatické stavy. Kontinuita. Celkové energetické pole.Stavy látek. Kinetické stavy plynů.Teplo.Napětí a potenciál el. pole. Dipól v elektrickém poli. Polarizace.

Získané způsobilosti

Studenti pochopí problematiku vlivu fyzikálních faktorů na lidský organizmus, dále fyzikální principy metod a zařízení používaných ve zdravotnictví. Rozsah předmětu dovoluje seznámení pouze s vybranými poznatky dané disciplíny.

Literatura

Hobbic. Intermediate Physics for Medicine and Biology. Springer, New York, 1997.

Požadavky

80% účast na přednáškách a cvičeníchsplnění písemného testu

Garant

Prof. Ing. Josef Kott, DrSc.

Vyučující

Prof. Ing. Josef Kott, DrSc.Prof. Ing. Josef Kott, DrSc.