Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané kapitoly z topografické anatomie (KTB / VKTAR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTB / VKTAR - Vybrané kapitoly z topografické anatomie, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Cvičení:1.Lebka jako celek - vzájemné vztahy.2.Otvory v lidské lebce a struktury jimi procházející.3.Povrchové krajiny hlavy.4.Hluboké krajiny hlavy.5.Povrchové krajiny krku.6.Hluboké krajiny krku.7.Krajiny hrudníku.8.Mediastinum a jeho obsah.9.Pleurální dutiny.10.Projekce peritoneálních orgánů na přední stěnu břišní.11.Peritoneální a extraperitoneální prostory.

Získané způsobilosti

Absolvent dokáže ohraničit jednotlivé oblasti těla, z povrchu do hloubky identifikovat struktury v těchto oblastech, dokonale ovládá topografické členění.

Literatura

Grim, M., Druga, R. et all. Základy anatomie 5. Anatomie krajin těla. 1.vyd. Praha: Karolinum, Galén, 2002. ISBN 80-7262-179-3.Platzer, W. Atlas topografické anatomie. 1. vyd. Grada, 1996. ISBN 80-7169-214-X.

Požadavky

Aktivní přístup na cvičeních. Splnění podmínek zkoušení k zápočtu.

Garant

MUDr. Lada Pavlíková