Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Němčina pro začátečníky 1 (UJP / 9NPZ1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UJP / 9NPZ1 - Němčina pro začátečníky 1, Ústav jazykové přípravy, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1 - 2. týden:1. lekce Wir stellen uns vor.Seznámení s programem kurzu. Základy německé výslovnosti.. Struktura německé věty.Představování - věk, bydliště, povolání, zájmy3. - 4. týden: 2. lekce Zu BesuchNávštěva u přítele. Téma rodiny.Přivlastňovací zájmena a základní číslovky.5. - 6. týden: 3. lekce Vorbereitung auf die Reise:Cestování, dovolená. Co potřebuji na cestu.Způsobová slovesa.7. - 8. týden: 3. lekce: Finden und suchenHledání a nalézání věcí. Popis předmětů.Složená podstatná jména.9. - 10. týden: 4. lekce: Im Zug.Cestování. Kupování lístků. Komunikace s průvodčím.Silná slovesa. 3. pád podstatných jmen a zájmen.11. - 12. týden: . lekce: Brief, Briefkarte, MailPísemná formulace krátkých textů.Předložky se 3. pádem. Rozkazovací způsob.13. týden.Zakončení kurzu. Závěrečný test.

Získané způsobilosti

Student umí stručně a jednoduše podat informace o sobě, své rodině, o studiu, zájmech apod. Rozumí otázkám dotazujícím se ho na tato témata, rozumí také pokynům ve výuce. Umí přečíst jednoduché texty s pokyny a základními informacemi. Je schopen jednoduchého písemného projevu, např. umí napsat pohlednici z dovolené.

Literatura

Kettnerová, Drahomíra; Tesařová, Lea. Deutsch eins zwei. 1 : němčina pro začátečníky. 1. vyd. Plzeň : Fraus, 2002. ISBN 80-7238-139-3.

Požadavky

Pravidelná a aktivní účast ve výuce, splnění zadaných úkolů, splnění průběžného a závěrečného testu na 75%.

Garant

PhDr. Hana Svobodová