Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Angličtina pro doktorské studium (UJP / AD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UJP / AD - Angličtina pro doktorské studium, Ústav jazykové přípravy, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvodní hodina. Analýza potřeb studentů.Čtení odborných textů, reprodukce a sumarizace.Čtení odborných textů, diskuse.Poslech autentického textu, poslechové strategie.Poslech odborné přednášky a její záznam.Jazyk přednášky versus jazyk písemného projevu.Psaní strukturovaného životopisu.Psaní odborného článku. Charakteristické gramatické struktury a jazyk.Telekonference, užitečné strategie.Příprava presentace.Presentace 1.Presentace 2.

Získané způsobilosti

Student:umí číst a reprodukovat odborný textrozumí odborné přednášce,umí přednést příspěvek na odborné téma,se umí aktivně zapojit do odborné diskuse,napsat odborný článek na základě adekvátní prezentace argumentů.

Literatura

Savage, Alice. Effective Academic Writing 3 The Essay. Oxford University Press, 2007. ISBN 9780194309240.Lebauer, R. Susan. Learn to listen, listen to learn : academic listening and note-taking. White Plains : Longman, 2000. ISBN 0-13-919432-0.Hewings, Martin. Advanced grammar in use : a self-study reference and practice book for advanced learners of English : with answers. 9th pub. Cambridge : Cambridge University Press, 2002. ISBN 0-521-49868-6.Sinclair, John. Anglicko-český výkladový slovník. Praha : Nakladatelství Lidové noviny, 1998. ISBN 80-7106-304-5.Alexander, L. G. Essay and Letter Writing. Longman, 1995. Duffy, Carolyn B.; Mahnke, M. Kathleen. The Heinemann TOEFL ELT practice tests. [Oxford] : Heinemann, 1998. ISBN 0-435-26321-8.

Požadavky

Úspěšné absolvování vstupního testu na úrovni B2 alespoň v oblasti čtení a poslechustrukturovaný životopis (1 strana),2 formální dopisy-žádost o studium na vysoké škole v zahraničí, žádost o práci v zahraničíresumé ze 150 stran prostudovaného odborného textu (3 - 5 stran),článek související s odborným zaměřením v rozsahu 3 - 5 stran.plakátPrezentace(10 min.) s diskusí.Veškeré materiály předkládané ke zkoušce je doktorand povinen odevzdat nejpozději 2 týdny před konáním zkoušky v tištěné formě.

Garant

Mgr. Jitka Ramadanová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jitka Ramadanová, Ph.D.