Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Anglický jazyk pro FZS 1 (UJP / AFZS1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UJP / AFZS1 - Anglický jazyk pro FZS 1, Ústav jazykové přípravy, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Nemocniční personál2. V nemocnici3. Příjem4. Urazové oddělení5. Bolest6. Opakování a průběžný test7. Příznaky8. Péče o starší pacienty9. Výživa a obezita10. Krev11. Opakování12. Zápočtový test13. Vyhodnocení

Získané způsobilosti

Studenti umí:-používat základní slovní zásobu, týkající se obsahu studia a budoucí profese.-jednoduše popsat své budoucí pracovní prostředí.-zjistit základní údaje o pacientovi a jeho problémy.-dát pacientovi základní důležité informace-vhodně používat základní slovní zásobu z oblasti zdravotnictví-porozumět jednoduchým sdělením v rámci profesně zaměřené komunikace.-porozumět jednodušším textům se zdravotnickou tématikou.-přiměřeně správně používat běžné gramatické prostředky.

Literatura

Grice, T. Nursing 1. OUP, 2008. Topilová, Věra. Anglicko-český česko-anglický lékařský slovník. Praha : Grada, 1999. ISBN 80-7169-284-0.Buldov, Sergej Vladislav; Maxerová, Marie. Angličtina pro zdravotní sestry = English for nurses : příručka odborných textů, výrazů a cvičení. Praha : Informatorium, 2003. ISBN 80-7333-018-0.Holá,A., Kopřivová,T. Medical English.

Požadavky

Podmínky k získání zápočtu:- aktivní účast na cvičeních a průběžné plnění zadaných úkolů- úspěšné absolvování závěrečného testu (na 75 %)

Garant

Mgr. Marie Majerová

Vyučující

Mgr. Marie Majerová