Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Anglický jazyk 1 (UJP / AZ1K)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UJP / AZ1K - Anglický jazyk 1, Ústav jazykové přípravy, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Profese ve zdravotníctví2. V nemocnici. Nemocniční personál3. Lidské tělo4. Systémy v lidském těle5. Příjem v nemocnici6. Komunikace s pacienty7. V ordinaci8. Nemoci a léčba9. První pomoc a naléhavé případy10. Operace11. Předoperační a pooperační péče12. Shrnutí a opakování13. Zápočtový test

Získané způsobilosti

Studenti umí:- používat základní slovní zásobu, týkající se obsahu studia a budoucí profese.- jednoduše popsat své budoucí pracovní prostředí.- zjistit základní údaje o pacientovi a jeho problémy (současné i dřívější).- dát pacientovi základní důležité informace- porozumět jednoduchým sdělením v rámci profesně zaměřené komunikace.- telefonicky dojednat termín.- porozumět jednodušším i autentickým textům se zdravotnickou tématikou.- přiměřeně správně používat běžné gramatické prostředky.

Literatura

nullTopilová, Věra. Anglicko-český česko-anglický lékařský slovník. Praha : Grada, 1999. ISBN 80-7169-284-0.Grice T. Nursing 1. OUP, 2007.

Požadavky

Podmínky k získání zápočtu: aktivní účast na cvičeních průběžné plnění zadaných úkolů úspěšné absolvování závěrečného testu (na 75 %)

Garant

Mgr. Marie Majerová

Vyučující

Mgr. Marie MajerováPhDr. Hana Maurová