Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Anglický jazyk 2 (UJP / AZ2K)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UJP / AZ2K - Anglický jazyk 2, Ústav jazykové přípravy, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Zdraví životní sty, jídlo, výživaInfekční nemociHygienaLéky, vedlejší účinky, návykové látkyCelostní a alternativní medicínaFyzioterapie a ergoterapieZáchranářiRadiologieOchrana veřejného zdravíStudium na univerzitě, studium a práce v zahraničíKvalifikace a pracovní příležitostiUcházím se o práci

Získané způsobilosti

Studenti umí:-používat širší slovní zásobu, týkající se obsahu studia a budoucí profese.-přiměřeně správně používat běžné gramatické struktury v rámci každodenní konverzace-zjistit údaje o pacientovi a jeho problémy.-poskytnout pacientovi důležité informace, dát pokyny-porozumět sdělením v rámci profesně zaměřené komunikace.-používat základní slovní zásobu a fráze umožňující komunikovat v běžných situacích vyskytujících se v dané profesi-porozumět jednodušším textům se zdravotnickou tématikou.-používat běžné gramatické prostředky.

Literatura

Telínová, Alena, Crossen, Gary. English for Medical Professions 2. Topilová, Věra. Anglicko-český česko-anglický lékařský slovník. Praha : Grada, 1999. ISBN 80-7169-284-0.McCullagh M., Wright R. Good Practice - Communication Skills in English for the Medical Practitioners. CUP, 2008. Topilová, V. Medical English / Angličtina pro zdravotníky. Havlíčkův Brod, 2001. Grice T. Nursing 1. OUP, 2007. Eastwood, John. Oxford practice grammar : with answers. Oxford : Oxford university press, 1999. ISBN 0-19-431369-7.

Požadavky

Podmínky k získání zápočtu:- aktivní účast na cvičeních a průběžné plnění zadaných úkolů- úspěšné absolvování závěrečného testu (na 75 %)

Garant

Mgr. Marie Majerová

Vyučující

Mgr. Marie MajerováPhDr. Hana Maurová