Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Čeština pro cizince 1 (UJP / CPC1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UJP / CPC1 - Čeština pro cizince 1, Ústav jazykové přípravy, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.-2. týden (8 hod.)Představování, seznámení se s plánem výukyKomunikační okruh: představování, seznamování, navazování kontaktu3.-4. týden (8 hod.)Komunikační okruh: Můj běžný den; časové údaje5.-6. týden (8 hod.)Komunikační okruh: rodina, přátelé; blahopřání, pozvání7.-8. týden (8 hod.)Komunikační okruh: bydlení; žádost, inzerát, nabídka9.-10. týden (8 hod.)Komunikační okruh: lidé a státy, orientace na mapě, počasí11.-12. týden (8 hod.)Komunikační okruh: kalendář, koloběh roku, časové údaje, svátky a tradice

Získané způsobilosti

Student umí: - přiměřeně správně používat běžné gramatické struktury potřebné při každodenní komunikaci, - navázat vhodným způsobem společenský kontakt, - používat s jistotou slovní zásobu a fráze umožňující mu bez problémů komunikovat v běžných situacích, které vyžadují přímou výměnu informací, - užívat základní terminologii studovaného oboru,- vyjádřit své názory a postoje, přesvědčení i nejistotu, - napsat krátké textové útvary s jednoduchou textovou výstavbou užívané v každodenním životě (zpráva, e-mail, odpověď na inzerát, žádost apod.), - vyhledat a vybrat podstatné informace v autentických textech, které se týkají obecných témat a nemají komplikovanou výstavbu.

Literatura

Holá, Lída; Bořilová, Pavla. Česky krok za krokem 2. Praha: Akropolis, 2009. Rešková, Ivana; Pintarová Magdalena. Communicative Czech - Intermediate. Brno, 2009. On-line katalogy knihoven. Filipec, Josef. Slovník spisovné češtiny pro školu a veřejnost. Praha: Academia, 2012. Confortiová, Helena; Cvejnová, Jitka; Čadská, Milada. Učebnice češtiny pro výuku v zahraničí. [I. díl]. Praha: Karolinum, 2003.

Požadavky

Požadavky na zápočet:průběžný test na 70 %, závěrečný test na 75 %, odevzdat jednu písemnou práci a přednést referát, popř. prezentaci na vybrané téma. Aktivní účast na seminářích je podmínkou. Zkouška: Ústní zkouška je vedena formou dialogu s vyučujícím. Témata vycházejí z každodenního života.

Garant

Mgr. Kateřina Sachrová