Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Čeština pro cizince 3 (UJP / CPC3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UJP / CPC3 - Čeština pro cizince 3, Ústav jazykové přípravy, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.-2. týden (8 hod.)Komunikační okruh: vzdělání, škola, školství v ČR; tituly3.-4. týden (8 hod.)Komunikační okruh: lidské tělo, lékař, nemoci5.-6. týden (8 hod.)Komunikační okruh: vzhled a charakter7.-8. týden (8 hod.)Komunikační okruh: oblečení, móda9.-10. týden (8 hod.)Komunikační okruh: cestování, doprava, dopravní prostředky11.-12. týden (8 hod.)Komunikační okruh: kultura - divadlo, film

Získané způsobilosti

Student umí: - přiměřeně správně používat běžné gramatické struktury potřebné při každodenní komunikaci, - porozumět mluvenému slovu v rádiu a televizi dle rozsahu zvládnuté slovní zásoby, - používat s jistotou slovní zásobu a fráze umožňující mu bez problémů komunikovat v běžných situacích, - vyjádřit své názory a postoje, přesvědčení i nejistotu a argumentačně je podložit, - napsat textové útvary různých stylů s jednodušší textovou výstavbou, - vyhledat a vybrat podstatné informace v autentických textech, - prezentovat (písemně i ústně) své zaměření studia, - aktivně se účastnit diskusí, hodnotit návrhy a adekvátně na ně reagovat.

Literatura

Nekovářová, Alena. Čeština pro život: 15 moderních konverzačních témat = Czech for life = Tschechisch fürs Leben. Praha: Akropolis, 2008. Rešková, Ivana; Pintarová Magdalena. Communicative Czech - Intermediate. Brno, 2009. Bischofová, Jana; Hrdlička, Milan; Hasil, Jiří; Kramářová, Jitka. Čeština pro středně a více pokročilé. Praha: Karolinum, 2011. On-line katalogy knihoven. Filipec, Josef. Slovník spisovné češtiny pro školu a veřejnost. Praha: Academia, 2012.

Požadavky

Požadavky na zápočet:Student musí splnit průběžný test na 70 % závěrečný test na 75 %, odevzdat jednu písemnou práci a přednést referát, popř. prezentaci na vybrané téma. Účast na seminářích je povinná.Zkouška: Ústní zkouška je vedena formou prezentace na předem zvolené téma. Vybraná témata jsou představena v prezentaci formou argumentace, představením pozitiv i negativ, popř. návrhu možných řešení zvolené problematiky.

Garant

Mgr. Kateřina Sachrová