Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Francouzština 7 (UJP / F7)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UJP / F7 - Francouzština 7, Ústav jazykové přípravy, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. týden- úvodní hodina, komunikativní aktivity.- napříč časy - opakování gramatických časů.2. týden- napříč způsoby - opakování gramatické kategorie způsobu.- hledání odpovědí na rozličné otázky, vyjádření příčiny.3. týden- školský systém ve Francii.- vyjádření varování, vydírání.4. týden- vyjádření následku.- klíč k porozumění Francie - novinové články, práce s textem.5. týden- minulý konjunktiv (subjonctif), vyjádření názoru.- výrazy "bien que ; pourtant ; au lieu de...".6. týden- vyjádření zákazu a povolení.- žádosti a reklamace - práce s textem.7. týden- civilizace - praktické informace a zdroje informací.- průběžný test.8. týden- slovní zásoba vztahující se k městu a životu ve městě.- složená vztažná zájmena.9. týden- způsoby navazování myšlenek ve výpovědích.- konstrukce se dvěma zájmennými předměty.10. týden- srovnání života v různých částech světa - práce s textem.- shrnutí 13. - 16. lekce.11. týden- literatura - práce s úryvky textů.- aktivity zaměřené na porozumění slyšenému projevu a vlastní ústní produkci.12. týden- shrnutí a opakování.- zápočtový test.13. týden- oprava testu, evaluace, komunikativní aktivity.

Získané způsobilosti

Student umí:- popsat a vysvětlit příčiny a následky nějakého jevu či situace;- konverzovat na témata z oblasti studia, školství a politiky, městského života, zvyků a tradic, ekologie a životního prostředí ve Francii a v ČR;- vyjádřit a popsat plány týkající se jeho osobního či profesního života;- vyžádat si informace týkající se jeho práv, požádat o povolení;- porozumět kratším textům v tisku a na internetu týkajícím se aktuálních událostí, života ve městě či v určitém regionu;- porozumět textům týkajícím se jeho práv a povinností;- napsat žádost a reklamaci.

Literatura

Girardet, J. ; Pécheur, J. Écho 2 - cahier personnel d´apprentissage. Paris: CLE international, 2008. Girardet, J. ; Pécheur, J. Écho 2 - méthode de français. Paris: CLE international, 2008. Divers documents authentiques - magazines français ; sites web. Diverses sources d´informations, p. e. :www.lemonde.fr. Boulares, M. ; Frérot, J-L. Grammaire progressive du français - niveau avancé. Paris: CLE international, 2004. Grégoire, M.; Thievenaz, O. Grammaire progressive du français - niveau intermédiaire. Paris. CLE international, 2003. Jacky Girardet, Jean-Marie Cridlig. Panorama 2. Paris: CLE international, 2001. Miquel, C. Vocabulaire progressif du français - niveau avancé. CLE, 1999. Leroy-Miquel, C.; Goliot-Lété, A. Vocabulaire progressif du français - niveau intermédiaire. CLE, 1997.

Požadavky

Aktivní účast na cvičeních a průběžné plnění zadaných úkolů; absolvování průběžného testu; úspěšné absolvování zápočtového testu (75%).Pro studenty kombinovaného studia:- konzultace 1/měsíc- absolvování průběžného testu- úspěšné absolvování zápočtového testu (75%).

Garant

Mgr. Pavla Kocourková