Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Francouzská obchodní korespondence (UJP / FCC)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UJP / FCC - Francouzská obchodní korespondence, Ústav jazykové přípravy, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Části obchodního dopisu, rozložení dopisu na stránku, obálka- Žádost o zaměstnáním životopis, vyplnění formuláře, motivační dopis- Poptávka, vzorové dopisy, frazeologie, cvičení- Nabídka, odpověď na poptávku zákazníka, reklamní dopisy a oběžníky- Objednávka, odpovědi na nabídku, potvrzení objednávky- Dodávka, zpráva o odeslání, dobropis, výpis z účtu- Platba. Potvrzení o přijetí zboží, zpráva o zaplacení- Obchodní informace, žádost o informace a odpověď- Zpoždění dodávky, omluva, stížnost, odpověď- Důvod reklamace, přijetí reklamace- Upomínka, opakovaná upomínka, žádost o odklad platby- Veletrhy, salony, výstavy- Žádost o tiskopis, dopis organizátora, vyplnění formuláře (přihlášky)

Získané způsobilosti

Student je schopen:- vyřizovat samostatně francouzskou obchodní korespondenci- reagovat písemně na poptávku a nabídku- formulovat nabídku obchodní spolupráce- odpovídat na stížnosti a reklamace týkající se dodávky zboží nebo služeb- vyřídit formality v souvislosti s účastí firmy na veletrhu ve Francii

Literatura

Sachs, Rudolf; Pohorská, Renata. Francouzská obchodní korespondence = Correspondance commerciale. 1. vyd. Plzeň : Fraus, 1999. ISBN 80-85784-84-X.Grand, Odile. La correspondance personnele, administrative et commerciale. Paris : CLE International, 1991. ISBN 2.19.033371.7.

Požadavky

Požadavky pro udělení zápočtu:1) Splnění úkolů zadaných v COURSEWARE.2) Aktivní účast na cvičení, vypracování seminární práce.

Garant

Mgr. Romana Suchá, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Romana Suchá, Ph.D.