Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Francouzská konverzace 3 (UJP / FK3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UJP / FK3 - Francouzská konverzace 3, Ústav jazykové přípravy, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. týdenCours de bienvenue, activités communicatives pour faire connaissance (Úvodní hodina, komunikativní aktivity na seznámení).2. týdenLes régions françaises - PACA, Languedoc-Roussillon (Francouzské regiony - Provence, Azurové pobřeží, Languedoc-Roussillon).3. týdenLa vie en ville (Život ve městě).4. týdenParis (Paříž).5. týdenLa littérature, la lecture (Literatura, četba).6. týdenLes médias (Média).7. týdenLa politique (Politika).8. týdenLe progres (Pokrok).9. týdenLes animaux (Zvířata).10. týdenLes âges de la vie (Věk, životní období).11. týdenLa famille (Rodina).12. týdenLes fetes, test final (Svátky a oslavy, závěrečný test).13. týdenÉvaluation (Hodnocení).

Získané způsobilosti

Student umí:- přiměřeně správně používat již osvojené gramatické a lexikální učivo;- konverzovat o běžných tématech každodenního života;- orientovat se v autentických materiálech vztahujících se k probíraným tématům;- obhájit při diskuzi svůj názor, argumentovat;- orientovat se v textech z tisku nebo internetu vztahujících se k probíraným tématům;- porozumět audio a video nahrávkám přiměřené úrovně;- orientovat se v sociokulturním kontextu frankofonního prostředí;- zpracovat krátkou prezentaci vybraného tématu ve francouzském jazyce.

Literatura

v kurzu se využívají rozličné autentické materiály poslytnuté vyučujícím/various authentic materials provided by teacher will be used. www.yahoo.fr. http://www.courrierinternational.com. www.lefigaro.fr. www.lemonde.fr.

Požadavky

- aktivní účast na cvičeních- zpracování vybraného tématu a jeho prezentace při hodině - úspěšné absolvování zápočtového testu (75%)

Garant

Mgr. Pavla Kocourková

Vyučující

PhDr. Bohumila Burešová, Ph.D.Ing. Roman Rychtera