Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Italština 3 (UJP / ITA3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UJP / ITA3 - Italština 3, Ústav jazykové přípravy, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. týdenopakování2. týdenitalská kuchyněrecepty3. týdenzájmena přivlastňovacízájmeno QUELLOpřídavné jméno BELLO4. týdenzvláštnosti zájmen přivlastňovacíchslovesa VOLERCI, METTERCI5. týdenfilm6. týdenimperfektumnepravidelné imperfektumtrapassato prossimo7. týdenporovnání imperfekta a passata prossima8. týdentrapassato prossimo9. týdenvyprávění10. týdennakupování11. týdenzájmena přímáčástice ne12. týdenzájmena a částice v minulém časeopakování13. týdenZávěrečný zápočtový test, hodnocení výsledků, analýza chyb.

Získané způsobilosti

Student umí:- porozumět kratším autentickým textům jako jsou recept, reklama, leták- porozumět podstatným informacím v krátkém článku z různých zdrojů- poskytnout jednoduchý ústní či písemný popis zážitku, vzpomínek, shlédnutého- domluvit se osobně i telefonicky v restauraci, v kině, v obchodě- vyjádřit souhlas a nesouhlas, nabídku, přijetí a odmítnutí pomoci

Literatura

Marin, T., Magnelli, S. Nuovo Progetto italiano 1 (cvičebnice). Atene, 2006. Marin, T., Magnelli, S. Nuovo Progetto italiano 1 (učebnice). Atene : Edilingua, 2006. Ilustrovaný italsko-český dvojjazyčný slovník. Slovart, 2006. Janešová, J., Polverari, A. Italsko-český a česko-italský slovník. Leda , 2006. Papoušek Z. Italsko-český a česko-italský slovník s frazeologií. Olomouc, 2005. Italsko-český slovník = Dizionario ceco : italiano-ceco. Fin Publishing, Olomouc, 2001. Rosendorfský, Jaroslav. Italsko-český slovník = Dizionario italiano-ceco : nové výrazy!. Praha : Leda, 2001. ISBN 80-85927-87-X.ZINGARELLI, DE VOTO - OLI, SABATINI - COLETTI. Výkladový slovník.

Požadavky

- pravidelná docházka na seminář - odevzdání zadaného portfolia (1 recept, 1 popis a 2 vyprávění)- min. 75% úspěšnost v závěrečném testu - ústní pohovor ověřující znalosti základních konverzačních témat

Garant

Mgr. Kateřina Štroblová, Ph.D.