Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Italština 6 (UJP / ITA6)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UJP / ITA6 - Italština 6, Ústav jazykové přípravy, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. týdenživotní stylkonjunktiv prezentu sloves pravidelnýchkonjunktiv passata2. týdenkonjunktiv sloves nepravidelnýchpoužití konjunktivu3. týdenoperarozkaz nepřímý4. týdenzáporný rozkazrozkaz nepravidelných slovesrozkaz se zájmeny5. týdenekologiekonjunktiv imperfekta6. týdenkonjunktiv trapassatasouslednost konjunktivů7. týdentechnologiepodmínkové souvětí8. týdenzájmenná částice CIzájmenná částice NE9. týdenkulturní památkytrpný rod10. týdenkriminalitasouslednost časů a způsobů11. týdenzměny v souslednostigerundium12. týdeninfinitivparticipium13. týdenZávěrečný zápočtový test, hodnocení výsledků, analýza chyb.

Získané způsobilosti

Student umí:- porozumět ústním i písemným autentickým textům delšího i odborného rozsahu- porozumět informacím v médiích, návodům a pracovat s nimi- poskytnout ústní či písemný popis, srovnání, vyprávění, převyprávění, rady- domluvit se osobně i telefonicky v divadle, na ulici, v knihkupectví, na policii- napsat inzerát, mail, vyplnit formulář- vyjádřit svolení, schválení, ujištění, příkaz, zákaz, obavy, hypotézy, pozitivní i negativní city

Literatura

Marin, T., Magnelli, S. Nuovo Progetto italiano 2 (cvičebnice). Edilingua, Atene, 2007. Marin, T., Magnelli, S. Nuovo Progetto italiano 2 (učebnice). Edilingua, Atene, 2007. Rosendorfský, Jaroslav. Česko-italský slovník. Praha : Leda, 2001. přel. Bedřichová, Z. Ilustrovaný italsko-český dvojjazyčný slovník. Slovart, 2006. ISBN 80-7209-828-4.Janešová, J., Polverari, A. Italsko-český a česko italský slovník. Praha, 2006. Papoušek, Z. Italsko-český a česko-italský slovník s frazeologií. Olomouc, 2005. Italsko-český slovník = Dizionario ceco : italiano-ceco. Fin Publishing, Olomouc, 2001. Rosendorfský, Jaroslav. Italsko-český slovník = Dizionario italiano-ceco : nové výrazy!. Praha : Leda, 2001. ISBN 80-85927-87-X.

Požadavky

- pravidelná docházka na seminář - odevzdání zadaného portfolia (4 vyprávění)- min. 75% úspěšnost v závěrečném testu - ústní zkouška ověřující znalosti probíraných konverzačních témat a prezentaci četby v jazyce (1 kniha)

Garant

Mgr. Kateřina Štroblová, Ph.D.