Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Poslech (UJP / POA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UJP / POA - Poslech, Ústav jazykové přípravy, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přehled probírané látky:1. porozumění základním informacím z poslechu2. porozumění celkovému obsahu zpráv, popisů a dějů3. obtíže ovlivňující porozumění4. poslech číselných údajů5. rozdíl mezi britskou a americkou výslovností6. příprava na poslech souvislé přednášky7. struktura přednášky8. rozlišení redundance, zdůraznění, parafráze a citace9. identifikace slov podle kontextu, synonyma, homonyma10. zápis klíčových slov a klíčových myšlenek11. používání obvyklých zkratek a symbolů v zápisech12. simulace přednášky a reprodukce na základě zápisků13. závěrečný poslechový test

Získané způsobilosti

Student bude schopen rozumět mluvenému projevu na pokročilé úrovni. Dokáže porozumět přednášce na známá nebo blízká témata, předvídat a vyhodnotit informaci, bude se orientovat ve struktuře přednášky (úvod, hlavní myšlenky, klíčová slova, závěry atd.), bude umět si pořídit zápis hlavních údajů, myšlenek a vztahů mezi myšlenkami.

Literatura

Lebauer, R. Susan. Learn to listen, listen to learn : academic listening and note-taking. White Plains : Longman, 2000. ISBN 0-13-919432-0.Lynch, Tony. Study listening : a course in listening to lectures and note-taking. 2nd ed. Cambridge : University Press, 2004. ISBN 0-521-53387-2.

Požadavky

6 průběžných poslechových testů, prezentace na téma související se studiemreprodukce vyslechnuté přednášky přednesené rodilým mluvčím

Garant

Richard Irons, B. A.