Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ruština 1 (UJP / R1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UJP / R1 - Ruština 1, Ústav jazykové přípravy, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Seznámení s plánem výuky. Geografické údaje - mapa Ruska.Cvičebnice-kap.1:Co je třeba znát o Rusku?2. Osvojování tištěné a psané azbuky. Představování.Cvičebnice-kap.2:Seznámení a pravidla oslovení.3. Čtení, poslech. Počítání do 10. Intonace, výslovnost.4. Seznamte se! Oslovení a pozdravy. Ruská jména.Cvičebnice-kap.2:Seznámení a pravidla oslovení.5. Mluvíte rusky? Časování sloves. Počítání do 20.6. Příslušníci národů /srovnání s češtinou/, cizí jazyky, národnost.Cvičebnice-kap.1:Co je třeba znát o Rusku?7. Opakování učiva. 1. zápočtový test.8. Počítání do 100. Osobní zájmena. Procvičování mluvnice.9. Telefonování. Kolik je komu let? Kde bydlíte? Na návštěvě.Cvičebnice-kap.4:Na návštěvě v ruské rodině.10. Naše rodina. Osobní a přivlastňovací zájmena.11. Povolání. Vyjádření profese - vazby se 7. pádem.12. Vazby typu "líbit se", "zajímat" + os. zájmena 4. pád. Práce s textem.13. Závěrečné opakování. 2. zápočtový test.

Získané způsobilosti

Student umí:- číst ruskou azbuku v psané i tištěné podobě- aktivně ovládat psanou azbuku- číst jednoduchý text- porozumět základním otázkám a dát na ně adekvátní odpověď- porozumět mluvenému slovu v jednoduchých frázích- přiměřeně správně používat osvojené gramatické struktury

Literatura

Jelínek Stanislav . Raduga po novomu 1. Fraus, Plzeň, 2007. ISBN 978-80-7238-659-8.Golovatina, Varvara; Klausová, Vlasta. Cvičebnice ruského jazyka. Plzeň, 2013. Čára, Vladimír; Balcar, Milan,; Ladmanová, Jarmila. Ruská mluvnice pro střední školy. Praha : Státní pedagogické nakladatelství, 1996. ISBN 80-04-24891-8.Nekolová, Věra; Camutaliová, Irena; Vasiljeva-Lešková, Alena. Ruština nejen pro samouky. Vyd. 1. Praha : LEDA, 2002. ISBN 80-85927-96-9.

Požadavky

Povinná účast na seminářích.2 zápočtové testy splněné na 75%, průběžné plnění zadaných úkolů k lekcím.

Garant

Mgr. Vlasta Klausová

Vyučující

Halina Cvrková, Ph.D.Mgr. Varvara Golovatina, CSc.Mgr. Jana HoláMgr. Vlasta KlausováMgr. Václav Trejbal, CSc.