Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hospodářská ruština 2 (UJP / RC6D)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UJP / RC6D - Hospodářská ruština 2, Ústav jazykové přípravy, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Trh s cennými papíry - burza- Přídavná jména slovesná trpná, podmínkové věty se spojkami jestliže, -li, kdyby a jejichvyjádření v ruštině- Peníze a banky- Zvláštnosti některých výrazů s číslovkami, odlišné vazby podstatných jmen- Stát a ekonomický systém- Zlomky a desetinná čísla, tvoření přídavných jmen v ruštině, možnosti překladu předložky po dočeštiny- Daně a rozpočet- Účelové věty v ruštině, slovesný rod - vyjádření trpného rodu v ruštině- Hrubý domácí produkt. Užití částic v ruštině, zvláštnosti vazeb některých přídavných jmen asloves- Ekonomický růst a životní prostředí- Krátké tvary přídavných jmen a jejich užití v ruštiněDoplňkové informace pro studenty kombinované formy studia jsou v COURSEWARE.

Získané způsobilosti

Student je schopen:- číst s porozuměním neadaptované texty s ekonomickou tematikou- diskutovat na základě textu o dané problematice- najít v textu potřebnou informaci- gramaticky správně se vyjadřovat

Literatura

Anfilov, Mark; Horvátová, Marie. Ruština pro ekonomy II : Odborné texty. 1. vyd. Praha : VŠE, 1996. ISBN 80-7079-859-9.Mrověcová, Ljuba. Obchodní ruština = [Russkij jazyk v torgovle] : vše, co potřebujete pro rozvoj písemného i ústního projevu. Vyd. 1. Brno : Computer Press, 2007. ISBN 978-80-251-1598-5.Balcar, Milan. Ruská gramatika v kostce. 1. vyd. Voznice : Leda, 1999. ISBN 80-85927-56-X.Balcar, Milan. Sbírka cvičení k ruské gramatice. Vyd. 2. Praha : Oeconomica, 2002. ISBN 80-245-0305-0.

Požadavky

Požadavky pro udělení zápočtu:1) Splnění úkolů zadaných v COURSEWARE. 2) Splnění 2 zápočtových testů minimálně na 70%, zápočtový test lze opakovat jedenkrát. 3) Písemná zkouška na minimálně 70% a ústní zkouška.

Garant

Mgr. Václav Trejbal, CSc.

Vyučující

Mgr. Václav Trejbal, CSc.