Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ruština pro techniky 3 (UJP / RT3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UJP / RT3 - Ruština pro techniky 3, Ústav jazykové přípravy, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Volný čas, SZ. Mluvnice - časování sloves, pohyblivý přízvuk u sloves, změna kmenové souhlásky, nepravidelná slovesa.Odlišné slovesné vazby - srovnání a češtinou /hrát na .., dělat sport, učit se, studovat/.Procvičování, výslovnost - redukce samohlásek, tvrdé x měkké souhlásky.Odborná terminologie dle stud. oboru.Seznámení, SZ. Mluvnice - slovesné vazby, osobní zájmena.Práce s texty . Dialogy, situační rozhovory.Ve škole. Řadové číslovky. Vyjádření data. Měsíce. Minulý čas sloves, formy vykání v ruštině.Vyučování, úkoly, příprava na vyučování. Školní budova. SZ k výuce na VŠ . Odborná terminologie dle stud. oboru.Situace, rozhovory, práce s textem.

Získané způsobilosti

Student umí:- používat základní slovní zásobu k osvojeným tématickým celkům- konverzovat na základní témata podle rozsahu kurzu, např.: představení sebe a členů rodiny, volný čas, škola a vyučování, telefonování- napsat krátký a jednoduchý text- porozumět základním pokynům a jednoduchým frázím- správně používat osvojené gramatické struktury

Literatura

Jelínek, Stanislav. Raduga po novomu 1,2. Fraus, Plzeň, 2008. ISBN 978-80-7238-700-7.výukové materiály UJP (projekt Inova). Balcar, Milan. Ruská gramatika v kostce. 1. vyd. Voznice : Leda, 1999. ISBN 80-85927-56-X.ČÁRA, Vladimír; BALCAR, Milan; LADMANOVÁ, Jarmila. Ruská mluvnice pro střední školy. null. Praha : SPN, 1986. ISBN null.Pihrtová, Marie. Ruština pro techniky. ZČU, Plzeň, 2000. ISBN 80-7082-701-7.

Požadavky

Povinná účast na seminářích / tolerance 2 absence/.2 zápočtové testy splněné na 75%, průběžné plnění zadaných úkolů k lekcím.

Garant

Mgr. Vlasta Klausová