Test varianta B
Níže je uveden pouze náhled materiálu. Kliknutím na tlačítko 'Stáhnout soubor' stáhnete kompletní formátovaný materiál ve formátu DOC.
B
1, Velikost bakterií je přibližně: 1-2µm
2, Popiště bakteriofága:
3, Pojmenujte základní tvary bakteriálních buněk:
4, Uveďte rodová jména plísní:
5, Označte rod, který patří mezi aktinomycety: STREPTOMYCES
6, Označte G- rod bakterie: BORRELIA
7, Jaký je energetický výtěžek respirace 1molu glukózy?: 38 molů ATP
8, Přenos bakteriální DNA pomocí bakteriofága: TRANSDUKCE
9, Koloběh síry:
10, Napište buněčné produkty:
Alkoholového kvašení: A, ETHANOL
B, CO2
Respirace: A, AEROBNÍ 2CO2, 2H+, O2
B, ANAEROBNÍ CO2, +E, H2O
11, Doplňte následující ukazatele balené vody:
Koliformní bakterie 0/100ml
Mesofilní bakterie 20/1ml
Psychrofilní bakterie 500/1ml
12, Označte rod bakterií patogenních pro rostliny: ERWINIA
13, 3 základní podmínky pro úspěšné silážování:
A, aerobní prostředí (siláž.hmoty)
B, cukerné minimum pH 4,2
C, přítomnost bakterií mléčného kvašení
14, Průměrný obsah kyseliny mléčné ve zralé siláži: 1,7%
15, Rod LACTOBACILUS: G+, tyčinky, bez spor aerobní
16, Rod FUSOBACTERIUM: G-, tyčinky, spory, anaerobní
17, Označte rozkladače celulózy v bachoru: FIBRIBACTER SUCCINOGENES
18, Jako probatika působí: FRUKTO OLIGOSACHARIDY
19, Virulence: míra patogenity určitého mikroorg.
20, Schopnost fagocytózy mají: MONOCYTY
21, Norma pro výskyt salmonel v syrovém mase: 5n Oc o/25m