Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do studia jazyka (KAJ / UJBE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAJ / UJBE - Úvod do studia jazyka, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení
Úvod do studia angličtiny-zápisky Neznámý 30.06.2020 21:31 0

Další informace

Obsah

Učení se jazyku: strategie poslechu, čtení, zapamatování nových slov a zvládnutí FCE testů. Styly učení, paměť a fáze zapamatování. Efektivní psaní poznámek, sestavení logické osnovy textu. Kritické čtení: rozpoznání hlavní myšlenky textu, záměru autora, nepodložených doměnek v argumentaci a skrytých myšlenek. Zásady sepsání logického a správně strukturovanéhoodstavce.Podrobné informace viz níže uvedená internetová adresa:http://www.fp.tul.cz/kaj/ - syllabi

Získané způsobilosti

Studenti si osvojí základní principy a strategie efektivního učení se anglickému jazyku a zlepší si dovednost kriticky analyzovat texty a vypracovat logickou a náležitě strukturovanou stať v AJ.

Literatura

Wallace, M. Study Skills in English. Cambridge University Press, 1989. Cottrell, S. The Study Skills Handbook. Macmillan Press Ltd., 1999. Cortrell, S. Critical Thinking Skills. Bajnóczi, Beatrix and Kirsi Haavisto. Read More Efficiently.

Požadavky

Aktivní práce, domácí úkoly, analýza textů - on-line cvičení, testy.

Garant

PaedDr. Zuzana Šaffková, CSc., M.A.

Vyučující

PaedDr. Zuzana Šaffková, CSc., M.A.Mgr. Zénó Vernyik, Ph.D.