Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Tvorba odborného textu (KČJL / PXOOT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KČJL / PXOOT - Tvorba odborného textu, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení
TVORBA ODBORNÉHO TEXTU - seminář Neznámý 27.10.2020 15:00 0

Další informace

Obsah

1. Vymezení odborného diskurzu.2. Kulturní aspekty odborného diskurzu.3. Interakční charakter odborného diskurzu.4. Interakční rámec odborného diskurzu.5. Text, odborný text, jeho kompozice.6. Horizontální členění textu.7. Vertikální členění textu.8. Tematické posloupnosti v odborném textu.9. Grafická úprava odborného textu.10. Bakalářská práce jako odborný diskurz.

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je seznámit studenty s hlubší analýzou odborného diskurzu. Předmět vychází z odborné komunikace, provádí její analýzu a praktický nácvik jejích jednotlivých fází, přitom se provádí komparace s hlavními rysy komunikace v dalších komunikačních sférách (zejména mediální a umělecké). Obsahem předmětu je: vymezení odborného diskurzu, jeho interakční charakter, horizontální a vertikální členění.

Požadavky

Podmínky pro udělení zápočtu:1. účast na seminářích 85%2. aktivní účast na seminářích 3. seminární práce (analýza odborného textu)

Garant

PhDr. Jiří Zeman, Ph.D.