Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ekonomika podniku (FP-UepP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FP-UepP - Ekonomika podniku, Fakulta podnikatelská, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení
Ekonomika podniku Neznámý 08.02.2018 17:12 23
zkouška Neznámý 27.03.2019 21:19 15

Další informace

Cíl

Hlavním cílem předmětu je, aby studenti získali základní znalosti a pojmy z ekonomiky podniku.

Osnova

Základní tématická náplň přednášek je následující:- Základní informace, podstata podniku a podnikání – výklad základních pojmu- Majetková a kapitálová výstavba podniku- Náklady - výnosy a jejich členění- Výsledek hospodaření a jeho členění- Oceňování majetku podniku- Účetnictví- Daňová soustava- Finanční řízení v podniku- Výrobní činnost podniku- Obchodní činnost- Investiční činnost- Strategie podniku- Specifické ekonomikyObsahem cvičení je procvičování přednášených témat a zpracování případových studií (individuálně i skupinově).Každé cvičení navazuje na předchozí přednášku s akcentem na procvičení následujících oblastí:- Rozvaha a cash flow- Kalkulace- Vztah mezi ziskem, objemem výroby, cenou a náklady, bod zvratu- Výpočet mzdy ze závislé činnosti, rozdíl mezi zaměstnancem a zaměstnavatelem

Literatura

Meluzín, T. Základy ekonomiky podniku. Brno: CERM, 2007. 2 vyd. ISBN 978-80-214-3472-1. (CS)Synek, M. a kol. Podniková ekonomika. 3. vydání Praha: C. H. BECK, 2002. 479 s. ISBN 80-7179-736-7. (CS)

Požadavky

Středoškolské znalosti a dovednosti.

Garant

doc. Ing. Tomáš Meluzín, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Tomáš Meluzín, Ph.D.Ing. Sylvia Kovandová