Test varianta C
Níže je uveden pouze náhled materiálu. Kliknutím na tlačítko 'Stáhnout soubor' stáhnete kompletní formátovaný materiál ve formátu DOC.
C
1, Velikost virů: 30-300nm
2, Popiště bakteriální buňku:
3, Pojmenujte základní tvary bakteriálních buněk:
4, Uveďte rodová jména plísní:
5, Označte rok, který patří mezi kvasinky: TORULOPSIS
6, Označte gramnegativní rod bakterií: AZOTOBACTER
7, Jaký je energetický výtěžek při glykolýze 1 molu glukózy: 2moly ATP
8, Přenos volné, nebo izolované bakteriální DNA se nazývá: TRANSFORMACE
9, Nakreslete schéma koloběhu dusíku:
10, Napište buněčné produkty heterofermentaticního (mléčného) kvašení:
A, 50% kys.mléčná C, ethanol
B, kys.octová D, CO2
11, Doplňte následující ukazatelé balené vody:
Enterokoky
Eschericia coli 0/250ml
Pseudomonas aeruginosa 0/250ml
12, Označte bakterii, která nepatří mezi epik.mikroflóru: BIFIDOBACTERIUM LOGUM
13, Vyjmenujte 3fáze samo.sena:
A, fyziologická
B, mikrobiologická 30-60°C (90°C)
C, chemická
14, Označte optimální pH zralé siláže: 4,0-4,2
15, Charakteristika rodu BIFIDOBACTER: G+, anaerobní tyčinky, nesporulující
16, Charakteristika rodu CLOSTRIDIUM: G+, aerobní tyčinky, sporulující
17, Označte rozkladače škrobu v bachoru: STREPTOCOCCUS LONES
BUTYVIBRIO FIBROLOCUS
18, Označte bakterie, které se nepoužívají jako prob.: SALMONELY
19, Mezi vlastnosti exotoximů nepatří: jsou termostabilní
20, Humorální (látková)imunita je zprostředkovaná: B-LYMFOCYTY
21, Kolik koliformních bakterií připouští norma v pasterovaném expedovaném mléce: