studená kuchyně
Níže je uveden pouze náhled materiálu. Kliknutím na tlačítko 'Stáhnout soubor' stáhnete kompletní formátovaný materiál ve formátu DOCX.
Flambování masa:
Postup:
Tepelně zpracované maso na pánvi nebo míse prohřejeme s trochou šťávy
2-4 cl lihoviny (min. 40% alk.) max. 6 cl lihoviny
Alkohol nalejeme na maso, mísu nakloníme nad otevřený plamen, necháme vzplanout
Jakmile začne hořet – ubereme plyn – maso otáčíme, mícháme, zvedáme
V závěru snížíme plamen, maso stáhneme na okraj pánvičky
Přidáme a dochutíme šťávu/omáčku a překládáme
Přílohy až v závěrečné fázi
Na talíř : nejprve do spodní části maso, přílohy překládáme z timbálů nad maso, šťávou podlíváme maso, zdobíme
Inventář:
Flambovací vozík
Ohřívací baterie
Pánvičky/mísy
Dranžírovací prkénko, dranžírovací příbor (ostrý nůž, dvojzubá vidlička)
Misky s podšálkem a kávovou lžičkou, džbánek s míchátkem
Odměrky (tácek na ně), cukřenka na moučk. cukr
Dezertní, masové a klubové talíře
Moučníkové a překládací příbory (popř. pinzeta)
Rozetky, ubrousky (papírové, plátěné), klubové dečky, utěrka, příručník, zápalky
Sklenice na založení stolu
Timbály (přílohy)