Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




studená kuchyně

DOCX
Stáhnout kompletní materiál zdarma (16.73 kB)

Níže je uveden pouze náhled materiálu. Kliknutím na tlačítko 'Stáhnout soubor' stáhnete kompletní formátovaný materiál ve formátu DOCX.

Flambování masa:

Postup:

  • Tepelně zpracované maso na pánvi nebo míse prohřejeme s trochou šťávy

  • 2-4 cl lihoviny (min. 40% alk.) max. 6 cl lihoviny

  • Alkohol nalejeme na maso, mísu nakloníme nad otevřený plamen, necháme vzplanout

  • Jakmile začne hořet – ubereme plyn – maso otáčíme, mícháme, zvedáme

  • V závěru snížíme plamen, maso stáhneme na okraj pánvičky

  • Přidáme a dochutíme šťávu/omáčku a překládáme

  • Přílohy až v závěrečné fázi

  • Na talíř : nejprve do spodní části maso, přílohy překládáme z timbálů nad maso, šťávou podlíváme maso, zdobíme

Inventář:

  • Flambovací vozík

  • Ohřívací baterie

  • Pánvičky/mísy

  • Dranžírovací prkénko, dranžírovací příbor (ostrý nůž, dvojzubá vidlička)

  • Misky s podšálkem a kávovou lžičkou, džbánek s míchátkem

  • Odměrky (tácek na ně), cukřenka na moučk. cukr

  • Dezertní, masové a klubové talíře

  • Moučníkové a překládací příbory (popř. pinzeta)

  • Rozetky, ubrousky (papírové, plátěné), klubové dečky, utěrka, příručník, zápalky

  • Sklenice na založení stolu

  • Timbály (přílohy)

Témata, do kterých materiál patří