Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Gastroturistika (Plzeňský kraj)

RTF
Stáhnout kompletní materiál zdarma (7.28 kB)

Níže je uveden pouze náhled materiálu. Kliknutím na tlačítko 'Stáhnout soubor' stáhnete kompletní formátovaný materiál ve formátu RTF.

Gastronomie je v užším pojetíkuchařské nebo kulinářské umění.Jde ovšem také o vztahu kultury a potravy.

Asociace hotelů a restauracCílem kuchařského umění konkrétně je připravit pokrm tak, aby zasytil na prvním místě ducha konzumentů. Proto základní složky kuchařského řemesla jsou:

-kultivace ideového podtextu pokrmu

Soutěže a festivaly v Plzeňském kraji

Vaříme to slowSoutěž pro studenty z Plzeňského kraje, co budou vařit před komisaři i veřejností. Tato soutěž se v roce 2015 konala19. března. Na soutěži se také představil Národní tým kuchařů AKC ČR nebo Filip Sajler (šéfkuchař a kuchař známý z pořadu České televize Kluci v akci).

Fresh festivalu se v roce 2015 zúčastnil iZdeněk Pohlreich, také slovenský zástupce šéfkuchaře v restauraci Jamieho Olivera, nebo vyhlášený šéfkuchař známý z televizní soutěže MasterChef. Na západě Čech se tato akce konala 22.-24. května v OC Plaza.

V roce 2015 se konal 9tý ročník, tentokrát v hotelu Central na náměstí Republiky.Soutěž pořádala Akademie hotelnictví a cestovního ruchu. Akce se konala16.4. v kategoriích Junior Classic, Profi Flair a Junior Flair.

Slavnostní zahájení pivní sezónyv Chodové Planébarmanské vystoupení juniorských i profi barmanů z ČR a zahraničí

Celkem 30 pivovárků, PIZZA-DOMA  pivní stage, kde se předvedou mistři výčepní a Vy, návštěvníci. Čeká na vás škola čepování piva, vaření pivka s pivovarnickým mistrem pivovárku Chodovar .U nás se tudle potkáte se 150 druhama piva

Regionální potravina Plzeňského kraje

Již třetím rokem se český zákazník může na obalech některých potravin setkat s novou značkou, kterou uděluje Ministerstvo zemědělství ČR nejlepším výrobkům soutěže Regionální potravina. Hlavním cílem této kampaně MZe je  seznámit spotřebitele s regionálními potravinami z jednotlivých krajů České republiky a zároveň podpořit malé a střední podniky, které tyto výrobky produkují. V současné době, kdy je náš trh zaplaven levnými potravinami z celého světa, jejíž kvalita je mnohdy nevalná, je důležité informovat  zákazníky, že i u nás jsou potravináři schopni vyrábět kvalitní a chutné výrobky.

Aby se mohl zemědělský nebo potravinářský výrobek o tuto  prestižní značku ucházet, je nutné, aby splnil několik podmínek. Tj. musí být vyroben v příslušném regionu, taktéž  suroviny, ze kterých je vyroben musí být regionální, případně je-li to z objektivních důvodů nutné, mohou být použity suroviny tuzemské. Podíl těchto surovin musí tvořit minimálně 70% a hlavní surovina musí být ze 100% tuzemského původu. Další podmínkou je, aby přihlášený výrobek minimálně v jednom znaku vykazovat výjimečné kvalitativní charakteristiky, které zvyšují jeho přidanou hodnotu a zaručují jeho jedinečnost ve vztahu k běžným výrobkům dostupným na trhu. Samozřejmostí je, že žadatel při jeho výrobě dodržuje pravidla správné výrobní a hygienické praxe.

Témata, do kterých materiál patří